Ljubisav Orbović ponovo izabran za predsednika SSSS

ljuba orbovicDelegati 15. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije, velikom većinom glasova, izabrali su danas Ljubisava Orbovića za predsednika Saveza u narednom petogodišnjem periodu.
Pored dosadašnjeg predsednika Orbovića, kandidati za predsednika Saveza bili su i Dragan Zarubica i Jugoslav Ristić.
Zahvalivši se na ukazanom poverenju da ponovo bude na čelu najveće sindikalne centrale u Srbiji, Orbović je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi uspešno započete aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza i jačanju njegove uloge u društvu.
„Želim svima nama puno uspeha, snage i energije, i pozivam vas da budemo jedinstveni, kako bi se svi zajedno angažovali za bolje sutra i nastavili da se borimo za naše članstvo i sve radnike“.
Orbović se zahvalio delegatima što su doprineli da rad Kongresa bude dostojanstven, čime je još jedanput pokazana veličina, snaga i ozbiljnost organizacije.
Na Kogresu su izabrani i Nadzorni i Statutarni odbor i usvojena dokumenta Kongresa, među kojima Program Saveza i 11 rezolucija.
Kongres je usvojio i novi Statut SSSS. Verifikovani su i novi članovi Veća. Jednom broju članova Veća koji su otišli u penziju, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji sindikalni rad, dodeljena su priznanja Saveza i prigodni pokloni.
Takođe, uručena su i priznanja Saveza „27. april“.

Izvor: Savez samostalnih sindikata Srbije

Be Sociable, Share!