SSSS – Sraman čin RTS

Vršiocu dužnosti generalnog direktora RTS-a, 
Nikoli Mirkovu
Novi spot NALED-a i RTS-a (https://www.youtube.com/watch?v=b2bAco4gyVc), čije je agresivno emitovanje počelo na RTS-u, po našem mišljenju je sraman čin RTS-a koji pokazuje da je RTS koncipiran tako, da mu je potreban samo minimalan podsticaj da se vrati na put služenja jednoj vrhuški, a protiv interesa naroda, to jest na put, kojim je RTS već išao.  Od NALED-a i sličnih organizacija nismo ništa bolje ni očekivali. Iza ove kampanje stoje i organizacije čiji se nazivi teško pamte, a još teže prihvataju.
Spot na grub način obezvređuje i ruga se: znanju, obrazovanju, radu, osporava ustavno pravo na sindikalno oranizovanje, bolovanje, godišnji odmor, otpremninu i td., a sve po principu, o trošku naroda Srbije, a protiv naroda Srbije, onog istog siromašnog naroda, koji je RTS do nedavno slavio kada je branio Srbiju od poplava, jer Srbiju nisu branili tajkuni, oni su iz nje navikli samo da iznose. Valjda zato sve ove godine tranzicije, nisu dotakle RTS. 
Svakom dobronamernom je jasno da će najavljeni novi Zakon o radu, proizvesti još veće siromaštvo u Srbiji, jer to je zapravo njegov osnovni cilj i da se donosi, pre svega, po nalozima koji dolaze izvan naše zemlje. Tako, još više osiromašeni bićemo još pogodniji za „strane direktne investicije“ što je bio privredni moto svih vlada posle 2000.god., a što zapravo znači da će u srcu Evrope imati ljude koji će raditi za jedne od najmanjih plata na svetu. Siromaštvo jednih izaziva siromaštvo okoline koja živi sa njima. 
Za koga zapravo radi RTS, kada snima i emituje ovaj spot? Ko se to sakrio pod skute javnog serisa? Da li se to budi TV Bastilja? 
Ima nečega dobrog u ovm spotu, interese onih koji hoće da menjaju Zakon o radu zastupa Đavo, lično. Nadamo se da će promotere i protagoniste izmene Zakona o radu kazniti i Bog i narod. 
Pozivamo RTS da odmah prestane sa emitovanjem spota i izvini se narodu Srbije. 
Savez samostalnih sindikata Kragujevca
Predsednik
Jugoslav Ristić

Preuzeto sa www.sindikat.rs

Be Sociable, Share!