Humanitarna akcija

RUKOVODIOCIMA PRAVOSUDNIH ORGANA

I SINDIKALNIH ORGANIZACIJA U NJIMA

Dragi svi,

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska obratila se Sindikatu pravosuđa Srbije sa molbom da sprovedemo humanitarnu akciju u cilju prikupljanja pomoći za narodne kuhinje u kojima se hrane ugroženi Srbi koji žive u Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija.

Znam da imate malo ali oni nemaju ništa, i zavise od dobrote svih nas.

Molim vas da se odazovete ovoj akciji i predlažem da od zarade izdvojite 200 (dvesto) dinara. Sigurna sam da toliko možete.

Predlažem predsednicima sindikalnih organizacija da obaveste zaposlene o ovoj akciji, da od računovodstva preuzmu spisak zaposlenih i da se zaposleni pored svog imena na spisku potpišu da pristaju da im se od zarade odbije 200 dinara na ime pomoći ugroženim Srbima. Spisak, nakon potpisivanja zaposlenih da su saglasni, dostaviti svom računovodstvu kako bi im isto odbilo navedeni iznos.

Ukupni navedeni iznos prikupljen na ime pomoći, svaka sindikalna organizacija će uplaćivati na podračun Sindikata pravosuđa Srbije, otvoren kod Vojvođanske banke a.d. broj 355-1044906-62. Nakon toga, Sindikat pravosuđa Srbije održaće konferenciju za štampu na kojoj će obavestiti javnost o ovoj akciji, odnosno o iznosu prikupljenih novčanih sredstava koji će biti uplaćen Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj.

Zbog dramatične situacije u kojoj se nalaze ugroženi kosovski Srbi, molim vas da akciju sprovedete do kraja ovog meseca.

O ukupnom iznosu prikupljene pomoći bićete blagovremeno obavešteni, kao i javnost.

Unapred vam se zahvaljujem na razumevanju za tuđe nevolje i srdačno vas pozdravljam.

Preuzmi original pisma

Preuzeto sa sajta Sindikata pravosuđa Srbije