VAŽNO SAOPŠTENJE !!!

S obzirom na to da je manjinski sindikat SOPOS na svom sajtu objavio dezinformacije u vezi sa potpisanim sporazumom, a što je normalno jer su neupućeni i nisu potpisnici. Nenormalno je što se bave sporazumom koji nisu potpisali i zato vas obaveštavam sledeće:

Potpisan sporazum je na snazi jer do sada nikada Ministarstvo pravde ni Vlada Srbije nisu obavestili Sindikat pravosuđa Srbije o tome da je navedeni sporazum poništen, o tome kojim aktom je poništen, kao ni razloge za poništavanje;

Navedeni sporazum predstavlja proizvod mirnog rešavanja spora uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, i u skladu sa Zakonom o Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova on predstavlja opšti akt. Pametnom dosta!

Prema tome, preporuka Sindikata jeste da se zahtevi i dalje podnose rukovodiocima organa za dobijanje rešenja u skladu sa Sporazumom. Ne ustručavajte se da podnosite zahteve. Podsećam vas da sudije i javne tužioce niko nije ovlastio da izigravaju „čuvare budžeta“, kao i to da su oni sami za svako pravo za koje su smatrali da im pripada tužili. Tada nisu vodili računa o budžetskim mogućnostima. Istovremeno, obaveštavam vas i to da će Sindikat pravosuđa Srbije protiv postupajućeg sudije u izvršnom postupku podneti inicijativu za razrešenje, kao i krivičnu prijavu.

IZVOR: SINDIKAT PRAVOSUĐA SRBIJE

Be Sociable, Share!