OBAVEŠTENJE O TOKU PREGOVORA

pregovaranjeNa današnjim pregovorima razmatran je predlog poslodavca koji je juče dostavljen sindikatima, a koji možete pogledati u prilogu.

Neke odredbe su danas usaglašene, međutim, znam da zaposlene najviše interesuje finansijski aspekt kolektivnog ugovora.

Što se tiče finansijskog aspekta postoje mimoilaženja, jer ono što jedan zakon ne predviđa, drugi dozvoljava a Zakon o Budžetu zabranjuje.

Dakle, pregovori su i dalje otvoreni. Imajući u vidu naše nezadovoljstvo ponuđenim finansijskim rešenjima, kao i to da predstavnici Poslodavca nemaju ovlašćenje da pregovaraju o proširenim finansijskim mogućnostima, prema rečima ovlašćenog pregovarača poslodavca, ubuduće će se pregovori voditi na višem nivou.

Uzimajući u obzir to da se očekuju pregovori na višem nivou, obaveštavam vas da se štrajk upozorenja nakratko odlaže, kao i to da će se u sredu 18.2.2015. godine održati sednica Republičkog odbora, najvišeg organa Sindikata pravosuđa Srbije, na kojoj će biti prezentovani dosadašnji rezultati pregovora, utvrđen novi datum za štrajk upozorenja, kao i druge mere sindikalne borbe, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

- PREDLOG PKU Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

ZAPISNIK sa sastanka 6. februara 2015.

Be Sociable, Share!